tisdag, februari 05, 2008

Tårar över hemgjord müsli

Hemkunskap.
Nog hade jag kunnat gissa mig till att detta skolämne skulle kunna skapa en sån våg av ångest och gråt hos F. Nu är stunden här.

Hon ringde nyss. De ska laga egen yoghurt med frukt i på hemkunskapen. De ska få baka vetebullar och göra egen müsli - inget av det som hon upplever att hon kan äta, vilket ger ångest och skapar gråt innuti henne.

Vi diskuterar och resonerar. Hon får komma med förslag, jag ger alternativ men gråten blir bara mer och mer intensiv. Jag lägger ner försöken att komma med alternativ och berömmer henne för att hon är modig, uthållig och fantastisk.

Inser att jag inte kan förändra hennes sinnesstämning just nu utan säger istället att det är bäst att hon går tillbaka till lektionen men att jag finns vid telefonen om hon vill ringa. Suck.

Livet går vidare...sa Cinks

3 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, stackars liten. Förnuft, fakta och alternativ biter inte på en ledsen känsla. Inte just då i alla fall. Vad orättvist att hon inte får vara frisk utan att behöva bry sig om vad hon stoppar i sig och när och mediciner. Stor kram till henne! Stor kram till dig också för det kan inte vara lätt att försöka stå på den förnuftiga stabila sidan alltid när det känns motigt.

Anonym sa...

Starka, starka duktiga F.

Anonym sa...

Jag blir skitarg. En HKK lärare ska kunna parera sånt där!! En HKK lärare är SKYLDIG att parera och hantera sånt där! Nu vet jag inte ... men om du inte har tagit ett snack med den där läraren så tycker jag att du ska göra det. Jag blir jätte jättearg .... F ska INTE behöva känna så där.
Kram!