torsdag, mars 19, 2009

Jag läste tidigare i nån klok mammablogg att bebisen sover bättre om hon inte får för mycket inputs under den vakna dagen. Det är nog därför som N sovit - eller rättare sagt vaknat - i entimmesintervaller under natten som var.

Eftersom hon inte hade mycket att sätta emot under gårdagen när hennes mamma hade bokat in varenda minut med nya inputs; gympa med andra bebisar, buss med konstiga ljud, tåg med utsikt som swishar förbi, nya människor med olika ansiktsuttryck, hiss med ovant buller.

Hon är därför helt klart förlåten för mammas uteblivna sömn. Tar veckans första uppiggande solhavrelatte istället och så går livet vidare.

4 kommentarer:

lillawi sa...

Jag har dessutom märkt att mycket sömn på dagen borgar för bättre sömn på natten. Motsägelsefullt nog.

Men du, en annan sak - solhavrelatte?

lw

Anonym sa...

vad duktig du är med träningen! :)

Anonym sa...

Fast jag tror att man ska ta det med en stor nypa salt för då skulle ju barn nr 2, 3 osv i barnaskaran aldrig sova hela nätter...sen T kom så har vi nog "bara varit hemma" max 7 dagar....och så illa sover hon inte när hon är frisk

Cinks sa...

Lillawi: Havremjölk istället för vanlig mjölk eftersom N är känslig för mjölkprotein. Prova inte om du inte måste ;-)

Catten: Tack, ja, det är skönt att ha kommit igång, lite iallfall...

Tisalen: Grejen är den att dagen därpå gjorde vi inget och då sov hon rekordlånga 5 timmar i sträck! Men absolut, man ska nog inte dra för stora växlar på det.