torsdag, oktober 08, 2009

Ny station, förhoppningsvis inte samma destination...

För ungefär tio år sen rullar ett ganska tilltufsat snälltåg in på perrongen i landet IngenÅtervändo. Innan tåget ens stannat vinglar en mycket förvirrad och förblindad Resenär ner för tågtrappan och rusar över till andra sidan perrongen och kastar sig i sista sekunden in i ett X2000. Tåget rivstartar så passagerarna skakas om ordentligt och far iväg, i samma riktning som det andra kommit. Allt går så snabbt att ingen egentligen fattar vad som händer.

X2000-tåget ger sig ut på äventyr och mannen tycker det känns som om han njuter av utsikten och bekvämligheten för första gången i sitt liv. Snabbtåget ser ut glänsa mer än snälltåget, erbjuder mer comfort och större upplevelser. Det har visserligen äldre säten men har redan gått många, många erfarna mil, något som Resenären verkar uppskatta.

Det ser länge ut som om Resenären ska välja det här färdsättet för all framtid men plötsligt börjar han tycka att maten smakar illa ombord, att tåget kör fel väg och att sätena är obekväma.
Resenären bestämmer sig för att gå av vid nästa station. Han tillkallar konduktören för att delge sina planer och låter alla andra passagerare få ta del av hans missnöje och planer.

Förhoppningsvis ser han till att stanna där en stund, vid nästa station , kanske se sig om i världen, begrunda och upptäcka platsen han hamnat på innan han bestämmer sig för att ta tåget vidare.

To be continued...

1 kommentar:

Anonym sa...

Oj vad jag tänker o funderar, o kopplar en del, tror jag.