fredag, augusti 08, 2008

Värt sitt försök!

Det går inte att baka kladdkaka med sockerersättning. Det blir inget alls av det. Nu vet vi det!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Nej, men man kan baka GOD kladdkaka av bara mörk choklad och ägg! Vill du ha recept? Min 12-åring har utarbetat ett eget recept som är toppenbra. Det är ju socker i chokladen men är den tillräckligt mörk blir det ändå helt ok värden. Inget mjöl = mindre kolhydrater, för det är ju totalmängden kolisar som "räknas" i slutändan.

Det slår mig nu att det kanske går med sonen aldrig testat dock.

/ÅSA

Anonym sa...

"Det slår mig nu att det kanske går med sockerfri choklad men det har sonen aldrig testat" skulle det stå!!!
/ÅSA igen

Anonym sa...

Åh, det receptet tar jag JÄTTEGÄRNA för lite mörk choklad är bättre än kolisar, jag tror som du! Kram och tack för omtanken :-)

Anonym sa...

Ber sonen fixa det! Resa den här veckan men i slutet av veckan så :-) Lagom till helgen! Jag vet att det är mörk choklad (250 g?!) och ett gäng ägg.. kanske lite smör också!? Återkommer!

/ÅSA

Anonym sa...

Kanon, hon är inte hemma den här veckan så stressa inte men jag ser med spänning fram emot när det kommer :-)

Anonym sa...

Ok, nu är jag hemma och sonen dikterar;

"5 ägg
250 g choklad mörk (jag kan ha gjort med sockerfri men jag vet inte riktigt) 70 %

Vispa äggvitor till hårt skum. Smält chokladen i micro. Rör ihop smält choklad, äggulor och vitor. I form och sedan i ugn 175 grader i 20 minuter"

Servera med vispad grädde! SUUUUPERGOTT säger alla som fått smaka.

/ÅSA och stora A

Anonym sa...

Mycket choklad är det men jag tror blodosckerpåverkan torde vara rätt bra (= liten) eftersom det är mörk choklad plus att man inte tillsätter mer kolhydrater i form av mjöl el dyl. Jag tror faktiskt han gjorde den här kakan en gång på Cloettas mörka sockerfria choklad men varken han eller jag är säkra....

Annars har jag ett jättebra recept med bara malen mandel, ägg och sockerersättning som blir en god kaka att ha t.ex. hallon (bra bär ju eftersom det är lite kolhydrater) och vispad grädde. Stora A säger dock att den smakar sågspån... men resten av familjen tycker den är god. Ska jag leta fram receptet?

/ÅSA igen