tisdag, november 14, 2006

Kempekoselig helga



Nu är vi hemma i trygga svedala igen efter besöket hos våra härliga grannar i väst. En helg med goa skratt, god mat och mycket soffslapp. Och så oräknerliga nysningar och snytningar.

Det var bildligt talat lite stormigt på resan dit. Planet överbokat och mannen nervös för att vi inte skulle komma med. Jag levererade måttot "Tänk positivt så kommer vi med", något som F oväntat seriöst tog fasta på.

Inga problem mellan Arlanda - Oslo men däremot med vidare anslutningsflyg inrikes. Dessutom hade jag missat att ta med Fs pass...det var på håret att de släppte ombord oss.

På Gardemoen fick vi lov att hämta ut bagaget och sen lämna in det igen för tullens skull. Tyvärr lyckades vi inte med att lämna in väskan i incheckningen i tid och fick därmed ta den med oss genom säkerhetskontrollen.

Tio minuter till flyget skulle gå. Femtio meter kö genom säkerhetskontrollen. Och med de nya bestämmelserna om att flyga med vätskor i handbagaget fick vi en hel del huvudbry eftersom ALLA större mängder vätska lagts i checka-in-väskan.

Packa-om-packa-ur-packa-i och svettas, packa-om-packa-ur-packa-i och svettas... Skulle allt få komma med eller skulle jag bli tvungen att slänga en nästan ny parfym, schampoflaskor, hudkräm..?

F var på oss som en obstinat reseledare i sann laganda och påminde om att vi skulle tänka positivt. Och så blev det. Allt gick igenom, planet blev försenat och vi kunde andas ut en halvtimme senare i våra flygstolar. Äntligen på väg, på allvar!

Det var härligt att komma fram och få höra glada tillrop på norska. Deras nioåring och vår hittade varandra direkt. Det blev MYCKET sena kvällar och orkesteruppträdande med keyboard och klarinett. Impregnerande! På kvällen öppnade tjejerna "affär"(och vi konstaterade att F nog hellre ska ägna sig åt reselederi hellre än att bli affärsbiträde när hon blir stor med den attityden som hon lade sig an med).

Det var en mycket lugn, inspirerande och vänlig känsla i luften. Vi har lovat varandra att ses snart igen. De vill till Stockholm och är välkomna att stanna när och hur länge som helst.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men oj vilket flygäventyr, jag hade fått hjärtattack minst *g*

Härligt med en liten weekendtrip till grannlandet!! kram//M

Anonym sa...

Hur blir det cinks och minks ..? Visst ses vi om en vecka??!