torsdag, oktober 05, 2006

Ja, hundar ja...

Antar utmaningen från Saring i testet "Vilken hund är du".

Och jag är inte helt oväntat en; Cocker Spaniel



Cocker spanieln är en av världens mest uppskattade och populära hundraser. Det är en sportig och aktiv sällskapshund som passar bra i de flesta familjer. Den är robust, snäll och barnvänlig men kan också vara något egensinnig. en det är också en ras med ganska stor arbetsvilja, energi och livsglädje så den rekommenderas helst till familjer som är lika aktiva som hunden själv.

Rasens särprägel kan väl beskrivas att vara dess utpräglade sociala och livliga väsen. Det är en hund som alltid följer sin ägare med stor hängivenhet och glädje. Dessutom har den en enorm aptit på livet och de flesta ägare kommer att upptäcka att den har lika stor aptit på mat! Detta är en ras man måste vakta annars äter den sig lätt till en övervikt. Cocker spanieln har också ett stort behov av kroppskontakt och närhet.

Jag är liksom inte helt främmande för att köpa nån typ av spaniel. Kanske inte just en Cocker spaniel men gärna nån lite större variant. Men sportig och sällskaplig passar mig bra. Och det där med kroppskontakt och närhet. Ändå inte helt övertygad...

I ett annat test jag gjorde blev jag en Old English Sheepdog. Inte helt fel heller. Haken där är nog att jag inte är säker på att kunna räcka till. Den är tydligen enormt kärvänlig och i behov av umgänge och närhet.

Letandet ...voff...fortsätter...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bullmastiff blev Binksen

Bullmastiffen är en muskulös och kraftig hund, stark utan att verka klumpig. Den skäller sällan och har inte så starka jaktinstinkter. Bullmastiffen kanske ser lite ruff ut, men det är inte en hund som är trolig att bita människor. Tvärtom så är bullmastiffen en fantastisk sällskapshund. Bullmastiffen har aldrig blivit använd i flock utan har alltid arbetat ensam. Detta gör att den har utvecklat en hög grad av självständighet. Denna självständighet gör att bullmastiffen har en stark självtillit och är väldigt trygg i sig själv. Bullmastiffen har ett mycket kärleksfullt lynne samtidigt som den är psykisk stark. I en familjesituation anpassar den sig lätt till familjens rytm. Den är inte så beroende av fasta rutiner. Bullmastiffen är glad och utåtvänd mot vuxna och barn och är en lugn och behärskad familjemedlem.

Cinks sa...

Oh, det låter ju också coolt ju...en sån kanske... =D