tisdag, oktober 24, 2006

Tankvärd och sevärd värld

Idag levde vi efter parollen "arbeta för att leva" genom att gå på bio. På en tisdag. Och varsin godispåse bjöd jag oss på fastän det inte är lördag. Vi hade det verkligen toppen!

"På andra sidan häcken" såg vi. En söt barnfilm med andemeningen att vi ska reflektera över våra vanor. Ska vårt liv verkligen gå ut på MAT: att åka till affärer för att handla mat, äta, att leverera mat, äta, att förvara mat, äta, att förvara matrester och så vidare... Och när vi äter så vill vi gärna ha skrääääpmat som gör oss hispiga, feta, lata och uschliga. Usch, känns som det ligger rätt nära sanningen. Brr-rr...

Filmen var iallfall bra och vi skrattade gott åt den lilla förvirrade ekorren. Fram för mer sånt som piggar upp vardagen!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad duktiga ni är som tar er tiden för vardagslyxmys!!!!!!

Inte helt fel med en barnfilm med så pass intressant, bra och aktuell baktanke!

Tack för tipset! Undrar om den går på bio'n i 1-buying också?!
//M

Visionary soul sa...

Kommer att tänka på tjej-"punk"-gruppen Elegi som fanns på 80-talet, deras låt Mat, med texten: "Mat och toaletter. Mat och toaletteeer! Med kärlek, utan kärlek, alltid med mat, mat, mat, mat..." ;-) Den handlar väl ungefär om det... ska livet handla om mat... ibland känns det så! :-)

Det verkar väl vettigt med en barnfilm som tar upp matfrågan - om den gör det ur ett icke-ätstörnings-perspektiv...